Berlin este unul dintre orasele discret-frumoase, care nu te agaseaza vizual cu atractii turistice clasice. Berlin este unul dintre orasele care nu dorm niciodata. Berlin e un oras unde m-as duce si singura, si maine si oricand.

E cel mai mare oras din Germania si e asociat cu importanta istorica pe care a avut-o ca oras-capitala al Germaniei, este recunoscut pentru toleranta, pentru viata de noapte agitata, pentru cafenele, cluburi si baruri, pentru arta stradala si pentru numeroasele muzee, palate si alte locuri de interes istoric si cultural. Desi a fost serios avariat in ultimii ani ai celui de-al doilea Razboi Mondial si a fost dezintegrat in timpul Razboiului Rece, Berlin s-a reconstruit, mai ales dupa reunificarea de dupa Caderea Zidului Berlinului, in 1989.

Sa continuam cu generalitatile, utile pentru plimbaresti:
- se vorbeste germana (evident), dar te poti intelege cu aproape oricine in engleza, chiar si in franceza.
- ai nevoie de o harta buna, fiindca e cea mai buna idee sa iei orasul la picior si sa nu ratezi nimic.
- nu este un oras scump, chiar deloc.
- se poate consuma alcool pe strada, chiar si in metrou / tramvai. Cu atata permisivitate, nu vei vedea excese (betivi pe strada, scandalagii, etc), decat poate oameni degajati, relaxati si zambitori care isi plimba cainii in timp ce beau o bere.
- despre transportul in comun am scris aici http://www.plimbarescu.ro/picturemepurple/prin-berlin/

Voi mai scrie (in acelasi jurnal) despre cum, unde, cu cat si in ce fel te mai poti bucura de Berlin.

Va ofer si-o melodie :)

http://www.youtube.com/watch?v=6TAX8473Xto