Atunci cand calatoresti in Dubai, alegerea imbracamintii pe care sa o porti pentru a face fata caldurii desertului, dar respectand in acelasi timp traditiile islamice, poate reprezenta o provocare. Desi Emiratele Arabe Unite sunt considerate a fi mai liberale decat alte state arabe, sunt totusi un stat islamic care adera inca la valorile traditionale.

Ca orice vizitator care respecta traditiile tarii gazda, e bine sa te asiguri ca alegerea hainelor pe care le vei impacheta si purta in Dubai, nu va aduce o ofensa sensibilitatii localnicilor.

Daca ai de gand sa participi la un circuit printre dune sau un safari in desert, sfatul e sa porti orice iti place, inclusiv pantaloni scurti si veste. Excursia incepe dupa-amiaza, pentru a face fata caldurii si dureaza pana la caderea serii. Temperaturile pot scadea putin in desert, dar chiar si asa nu ai nevoie de pulover. Pentru picioare sunt recomandate sandale sau slapi, mai degraba decat adidasi, avand in vedere ca vei pasi numai pe nisip fin care intra peste tot.